Ο βραζιλιάνικος καφές Ipanema espresso, 100% Arabica, αναγνωρίζεται ως ο καλύτερος Βραζιλιάνικος, ένας από τους 4 καλύτερους Specialty Coffees & ένας από τους 10 καλύτερους καφέδες παγκοσμίως.*
Το κρεμώδες και γευστικά ισορροπημένο σώμα του, με χαμηλή οξύτητα, πλούσιο άρωμα και γλυκιά επίγευση πορτοκαλιού και μελιού, μεταμορφώνει τις απλές καθημερινές μας στιγμές σε μοναδικά απολαυστικές εμπειρίες καφέ.
* Σύμφωνα με τον οργανισμό Rainforest Alliance

Από το 1964 που ιδρύθηκε η Ipanema Coffees, σήμερα αναγνωρίζεται ως μία από τις πλέον σημαντικές και καινοτόμες φάρμες καφέ παγκοσμίως.
Σε υψόμετρο 850 έως 1.350 μέτρων και σε εκτάσεις που ξεπερνούν τα 6.000 εκτάρια, φιλοξενούνται τα 12 εκατομμύρια καφεόδεντρα που κάθε χρόνο παράγουν περισσότερους από 7.000 τόνους καφέ 100% Arabica. Από αυτούς επιλέγονται, προσεκτικά, μόνον οι καλύτεροι και χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του Ipanema Espresso.
Από το αρχικό στάδιο ανάπτυξης του σπόρου μέχρι το τελικό στάδιο προετοιμασίας του καφέ, ακολουθείται ένα μοναδικό μονοπάτι πιστοποίησης ποιότητας, διασφαλίζοντας τη γευστική ανωτερότητα ενός καφέ, υπερήφανου για τον σεβασμό στο περιβάλλον, παράλληλα με την προσήλωση στα εκτεταμένα προγράμματα κοινωνικής βοήθειας προς τις τοπικές κοινωνίες.

Πιστοποίηση εγγύησης οτι οι ακολουθούμενες διαδικασίες παραγωγής και καλλιέργειας προστατεύουν και σέβονται το φυσικό περιβάλλον

Πιστοποίηση «εκλεπτυσμένων καλλιεργειών» με έμφαση στις γεωργικές πρακτικές, την αποτελεσματικότητα και τη συνέπεια των διαδικασιών παραγωγής καφέ

Πιστοποίηση για το δίκαιο εμπόριο, στηρίζοντας τις τιμές παραγωγού και ενισχύοντας την αειφόρο ανάπτυξη, εγγύηση για ένα καλύτερο μέλλον του αγροτικού πληθυσμού των αναπτυσσόμενων οικονομιών

Πιστοποίηση από τον οργανισμό Caffee Speciali Certificati (CSC) για την ποιότητα συγκομιδής, παραγωγής και συσκευασίας του καφέ

Πιστοποίηση ασφάλειας και βιωσιμότητας της γεωργικής παραγωγής όπως και της εμπορίας ασφαλών τροφίμων

Πιστοποίηση από την Specialty Coffee Association of America

Πιστοποίηση από την Brazil Specialty Coffee Association

Πιστοποίηση από την Specialty Coffee Association of Europe

Bραβείο «Productivity awards», το 2009, από τον οργανισμό Bunge, για την καινοτομία, την κοινωνική ευθύνη αλλά και την βελτίωση της παραγωγικής ικανότητας χωρίς να επηρεάζεται το περιβάλλον

Βραβείο «outstanding producer». Ενα ιδιαίτερα σημαντικό βραβείο στην αγορά του καφέ που δόθηκε από τον SCAE (Specialty Coffee Association of Europe)

Χρυσό μετάλλιο το 2011 στην Βραζιλία, ως ο ποιοτικότερος καφές του κόσμου

Το 2014 χρυσό μετάλλιο στο διαγωνισμό που διοργανώνεται από την συντεχνία τροφίμων και ποτών της Μεγάλης Βρετανίας, βραβείο «Οσκαρ» στο χώρο